ГоловнаПолітика

Сергій Євтушок, який зайшов у Раду від "Батьківщини", склав присягу народного депутата

Він пройшов до парламенту замість Ольги Бєлькової, яка стала топменеджером ТОВ "Оператор ГТС України".

Сергій Євтушок, який зайшов у Раду від "Батьківщини", склав присягу народного депутата
Алина Свидерская
Фото: rbc.ua

Увійшовши до Верховної Ради від партії "Батьківщина" замість Ольги Бєлькової, Сергій Євтушок склав присягу народного депутата. Про це на засіданні парламенту 30 червня оголосив спікер Ради Дмитро Разумков.

Євтушок з 2008-го по 2010 рік працював в Апараті Верховної Ради України на посаді помічника-консультанта народного депутата України Кошина Сергія Мефодійовича.

З 26 березня 2006-го по 31 жовтня 2010 року він був депутатом Сарненської міської ради V скликання. 31 жовтня 2010 року обраний Сарненським міським головою. З квітня по вересень 2014 року очолював Сарненську райдержадміністрацію.

Євтушок став депутатом замість Ольги Бєлькової, яка 18 червня за власною ініціативою достроково склала мандат народного депутата й очолила напрям з міжнародної діяльності та роботи з державними органами ТОВ "Оператор ГТС України".

Бєлькова була депутаткою Верховної Ради трьох скликань з 2012 року. До цього вона була керуючим партнером EastLabs, де займалася пошуком нових команд для фінансування їхніх проєктів і створення програми розвитку таких команд в акселераторі.

Євтушок на парламентських виборах у 2014 році балотувався в одномандатному виборчому окрузі №156 від партії "Батьківщина". Він пройшов у Раду, набравши 27,63% голосів виборців.

25 червня Центральна виборча комісія визнала обраним від "Батьківщини" і зареєструвала народного депутата Сергія Євтушка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram