ГоловнаПолітика

Помічниця "слуги народу" Третьякової не дала їй відповісти на запитання про "невдало підібрані слова"

Вона перебила її словами: "Не треба, Галина Миколаївна".

Помічниця "слуги народу" Третьякової не дала їй відповісти на запитання про "невдало підібрані слова"
Елена Перепелица и Галина Третьякова
Фото: Скриншот

Помічниця нардепки від "Слуги народу" Галини Третьякової – Олена Перепелиця – відмовилася давати журналістам коментар щодо висловлювань парламентарки про "неякісних дітей".

На зустрічі Третьякової з журналістам, анонсованій як доповідь про її роботу в парламентському комітеті соцполітики, помічниця заявила, що нардепка не буде додатково коментувати скандал, що розгорівся через її виступ на форумі Київської школи економіки.

"Я думаю, що цього достатньо було сказано вранці. Наша офіційну відповідь – це ранкова публікація у Facebook", – заявила Перепелиця.

На пряме звернення кореспондентки LB.ua до парламентарки, Перепелиця перебила запитання, заявивши, що "це буде висмикнути з контексту й буде друга хвиля негативу". Помічниця заявила, що відповідає за репутацію комітету й "не пропускає цього запитання".

Після повторного звернення до Галини Третьякової Олена Перепелиця не дала їй відповісти зі словами: "Не треба, Галина Миколаївна".

Нагадаємо, що Галина Третьякова під час виступу на вебінарі, який був організований Київською школою економіки, говорила про соціальні виплати, стерилізацію жінок без вищої освіти в Сінгапурі та "неякісних дітей".

"Коли ми демографічно даємо такі кошти, які використовуються сім'єю, і народження дитини відбувається не для того, щоби дитині дати рівні права, освіту, а народжують дитину, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримуємо – я скажу так жорстко – ми отримуємо дітей дуже низької якості, які призводять до того, що вони теж сідають на публічні гроші – це теж Маргарет Тетчер говорила колись", – висловилася Третьякова.

Після цього постійна комісія Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків звернулася до спікера Ради Дмитра Разумкова з пропозицією відкликати нардепку від "Слуги народу" Галину Третьякову з посади голови соцкомітету за негуманні й антисоціальні висловлювання.

Також її висловлювання як дискримінаційні засудила уповноважена з прав людини Людмила Денісова. Вона закликала парламент не допускати таких ситуацій надалі.

Сама Третьякова написала пост із поясненнями, назвавши ситуацію цілеспрямованим булінгом. Вона повідомила, що "невдало підібрала слова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram