ГоловнаПолітика

Зеленський про кандидатів у мери Києва: у Раді вже набридло, хочуть бути королями всесвіту

Президент розповів, як у "Слузі народу" визначаться з кандидатом на вибори глави столиці.

Зеленський про кандидатів у мери Києва: у Раді вже набридло, хочуть бути королями всесвіту
Владимир Зеленский
Фото: LB.ua

Президент Володимир Зеленський розповів, як у "Слузі народу" виберуть кандидата на вибори мера Києва.

"Мені потрібно лише два етапи. По-перше, вони всі повинні показати програму: що вони бачать з Києвом, що вони збираються робити. Другий етап - ми всіх міряємо соціологією і бачимо, у кого більше шансів. Ось і все", - сказав президент під час зустрічі з журналістами в Заліссі, передає кореспондент LB.ua.

"Вони всі вперше у Верховній Раді, їм там вже набридло, напевно, вони всі хочуть бути королями всесвіту, хочуть спробувати бути мером Києва. Мером від партії "Слуга народу" буде одна людина. Вони захотіли праймериз і це нормально. Буде внутрішній праймериз партії "Слуга народу", куди увійдуть не тільки люди зі "Слуги народу", - розповів глава держави.

Нагадаємо, наприкінці травня нардепи "Слуги народу" звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням провести праймериз - внутрішньопартійні вибори серед кандидатів на посади мерів українських міст. Про участь у праймериз заявили нардепи Олександр Дубінський, Олександр Качура і Олександр Ткаченко

Ще один нардеп "Слуги народу" Микола Тищенко раніше заявив, що "якщо Зеленський довірить йому представляти інтереси його команди в Києві", то він упевнений, що виграє вибори. Водночас про участь у праймериз Тищенко офіційно не повідомляв.

Про участь у виборах в мери Києва також заявив чинний мер столиці Віталій Кличко.

Головний санлікар Віктор Ляшко, якого у ЗМІ також називають одним з можливих кандидатів, назвав цю ідею "цікавою", але про рішення брати участь в електоральних перегонах не заявляв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram