ГоловнаПолітика

Зеленський: Консультативна рада у справах ветеранів може брати участь у розробці законопроєкту про приватні військові компанії

Він закликав напрацювати законодавчі зміни найближчим часом.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Консультативна рада у справах ветеранів і сімей загиблих захисників України може брати участь у розробці законопроєкту про приватні військові компанії.

Він повідомив про це під час першого засідання Ради, заявили в пресслужбі Офісу президента.

"Є два проєкти закону про приватну армію, які ще не зареєстровані в парламенті. У одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроєкт про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно", - зазначив Зеленський, додавши, що Рада могла б допомогти розробити збалансований законопроєкт.

Він додав, що першочергові законодавчі напрацювання Рада повинна запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент ухвалив їх до закриття сесії. 

Фото: Офіс президента

Нагадаємо, що в лютому 2020 року заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос виступив за створення приватних військових кампаній, які "можуть допомогти фронтовикам, котрі не зуміли себе реалізувати, продовжити займатися тим, що вони вміють робити якісно й отримувати за це гроші і визнання держави".

Консультативну раду створено Зеленським з метою забезпечення захисту прав, свобод та інтересів ветеранів війни, сімей загиблих захисників України й учасників бойових дій на території інших держав, а також осіб, незаконно утримуваних на тимчасово окупованій території України.

До цієї ради увійшли 25 осіб, серед яких начальник патрульної поліції Олександр Фацевич, радник міністра внутрішніх справ Євген Терехов, уповноважений з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, танкіст Богдан Пантюшенко, який провів у полоні п'ять років, представники  громадських організацій у справах ветеранів і учасники бойових дій. Очолив її колишній народний депутат Сергій Куніцин. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram