ГоловнаПолітика

Єрмак: Україна наполягає на якнайшвидшому виконанні паризьких домовленостей нормандського саміту

Глава Офісу президента в Берліні провів зустріч із зовнішньополітичним радником канцлера ФРН Яном Гекером.

Єрмак: Україна наполягає на якнайшвидшому виконанні паризьких домовленостей нормандського саміту
Фото: Lb.ua

Україна наполягає на якнайшвидшому виконанні домовленостей, досягнутих під час грудневої зустрічі у нормандському форматі у Парижі, щоб почати готувати новий саміт.

Про це глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив на зустрічі із зовнішньополітичним радником канцлера ФРН Яном Гекером у Берліні.

Єрмак заявив, що два обміни полоненими є позитивним прикладом того, як можуть бути реалізовані угоди нормандської четвірки, але для проведення подальших звільнень необхідно, щоб представники Червоного Хреста отримали доступ до всіх утримуваних українців.

Крім того, як він зазначив, важливою складовою для просування мирного процесу на Донбасі є припинення обстрілів, інформує пресслужба Офісу президента.

У зустрічі з Гекером також взяли участь заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, радник президента України Руслан Демченко, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони Андрій Таран.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков перебувають з візитом у Німеччині. Українська делегація має намір обговорити з главою німецького МЗС виконання домовленостей лідерів країн нормандського формату.

Остання зустріч глав країн нормандської четвірки - України, Німеччини, Франції та Росії - пройшла в Парижі в грудні минулого року. На ній були досягнуті домовленості про розведення військ у кількох населених пунктах і обмін полоненими.

Сьогодні глава українського МЗС Дмитро Кулеба анонсував зустріч у нормандському форматі на рівні глав МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram