ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" зібрала підписи для позачергового засідання ВР щодо страхування і тестування медиків

Підписи передадуть до ВР.

"Євросолідарність" зібрала підписи для позачергового засідання ВР щодо страхування і тестування медиків
Фото: eurosolidarity.org

«Європейська Солідарність» зібрала 150 підписів для проведення позачергового засідання парламенту, на якому вимагає проголосувати закони про страхування лікарів та про масове тестування. Про це повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV лідер партії «Європейська Солідарність», експрезидент Петро Порошенко. Він подякував фракціям та групам, які дали підписи й повідомив, що лише три депутати від «Слуги народу» підписалися.

«Були внесені 3 законопроєкти. Перший – про державне страхування лікарів, де на випадок хвороби страхують на 200 тисяч, а не на 5–6 як зараз виплачують. А, не дай Боже, загибелі – на 1,5 мільйона», – зазначив Петро Порошенко.

«Наша армія протидії коронавірусу – це наші лікарі. Подивіться, що відбувається зараз. 13 квітня наша політична сила вимагала включити в закон «Про державний бюджет» кошти на державне страхування кожного лікаря від захворювання або, не дай Боже, загибелі від коронавірусної інфекції. Так, як ми зробили у 2014 році, коли ми захистили страхуванням українських воїнів. З 13 квітня це питання не вирішене. За останню добу захворіло 62 лікарі. За останні 11 днів захворіли 800 лікарів. У нас є ліжка, але в нас може не бути здорових лікарів», – застерігає Петро Порошенко.

«Я дякую «Батьківщині» за те, що всі вони підписали листи. І я дякую «Голосу» за те, що вони підписали листи про скликання позачергової сесії. Я дякую всім фракціям – «Довіра», «За майбутнє», «ОПЗЖ», «Європейській Солідарності» і я дякую трьом народним депутатам «Слуги народу», які також всупереч волі фракції поставили підписи», – сказав Порошенко.

«Ми зібрали 150 підписів – в умовах, коли фракція «Слуги народу» блокувала, бо отримала команду не підписувати й не розглядати. Завтра ці підписи здадуть у Верховну Раду. Цього тижня ми вимагаємо негайно розглянути та проголосувати цей законопроєкт, і кожен день лікарі мають знати, що вони захищені», – наголосив п’ятий Президент.

«Другий законопроєкт – це про тести. Якщо не вистачає лабораторій, то вони будуть тут через 5 днів. Я не завіз їх тільки тому, що була інформація, що їх 2 мільйони. Вони коштують 17 тисяч доларів, а рятують життя лікарів, бо лікар, коли до нього поступає пацієнт, має бути протестований», – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

«Третя позиція – це прийняте нами в парламенті рішення підвищити зарплату лікарям, які працюють із коронавірусними хворими на 300 %. Пройшло з 13 квітня вже більш як три тижні. Скажіть – лікарі отримують 300%? Я вам скажу, не отримують. І на моє запитання чому за цей час не вирішене питання виплат лікарям, ми отримали відповідь, що винні мери. Забрали кошти в місцевого самоврядування, коли проводили зміни до бюджету. А на сьогодні уряд звинувачує мерів. Звичайно, що це нечесна гра. І наша позиція, що ми маємо на цьому тижні негайно проголосувати в першому читанні й у цілому, і захистити наших воїнів у боротьбі з пандемією – наших лікарів», – наголосив Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram