ГоловнаПолітика

Зеленський розповів про три сценарії розвитку епідемії COVID-19 в Україні

Медична система не витримає масового напливу хворих.

Зеленський розповів про три сценарії розвитку епідемії COVID-19 в Україні
Фото: Обозреватель

Президент Володимир Зеленський розповів про три сценарії розвитку епідемії коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні.

Про це він сказав у відеозверненні в неділю.

"Наше завдання номер один - максимально вберегти людей. Коронавірус обов'язково пройде, і попереду в нас буде багато роботи всім разом будувати успішну та цвітучу країну, країну 40, а не 20 мільйонів людей. Я нікого не лякаю, але час усвідомити, що все це не жарти", - заявив Зеленський.

Він сказав, що якщо українці дотримуватимуться карантину, то одночасно в лікарнях буде не більше як 5% від загальної кількості тих, що заразилися. У гіршому випадку на піку епідемії до 50% інфікованих будуть хворіти одночасно.

"Сьогодні є три сценарії розвитку подій. Перший - від 3 до 5% одночасно захворіли на коронавірус. Це дуже хворобливі цифри, але такий сценарій - не катастрофа. Отож, маємо бути зібраними і дисциплінованими, продовжити самоізоляцію, дотримуватися правил гігієни та не виходити на вулицю без потреби. Тоді ми переживемо цей шторм", - сказав президент України.

"Другий сценарій - 25% хворих. Третій - понад 50% одночасно хворих на коронавірус. Другого і тим паче третього сценарію наша медична система не витримає. Наші лікарі не витримають одномоментного напливу такої кількості хворих", - попередив Зеленський.

Він закликав людей пам'ятати, що карантин - це не канікули, і залишатися вдома.

"Сонячна погода, парки, пляжі, шашлики - все це почекає. Усе це ніщо порівняно із власним здоров'ям і життям", - сказав Зеленський. 

Нагадаємо, що зараз в Україні 418 підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Кількість хворих подвоюється приблизно раз у два дні.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram