ГоловнаПолітика

Батько Гандзюк заступився за Рябошапку

Зміна генпрокурора, на його думку, призведе до затягування справи.

Батько Гандзюк заступився за Рябошапку
Виктор Гандзюк
Фото: Гордон

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк звернувся до президента Володимира Зеленського в зв'язку з можливою зміною генерального прокурора.

Звернення до президента Віктор Гандзюк опублікував в Facebook.

Він нагадав, що 4 березня виповнюється рік і чотири місяці з дня смерті Каті і понад півтора року з дня нападу на неї.

"Десятки судів. Смішні вироки виконавцям. Нуль замовників за ґратами. Якщо від колишнього Генпрокурора я і Катя чули тільки гучні і брехливі обіцянки і закиди, то у нинішнього, здається, нарешті є зрушення", - написав Віктор Гандзюк.

Він зазначив, що в Болгарії затримали організатора вбивства Каті Олексія Левіна.

"Урешті почали ворушити злочинні угруповання, які роками дозволяли собі калічити і вбивати тих, на кого покажуть представники влади або правоохоронних органів. У мене знову з'явилася надія, що вбивці моєї дочки дійсно будуть покарані", - пояснив Віктор Гандзюк.

"Він висловив стурбованість у зв'язку з новиною про те, що генерального прокурора Руслана Рябошапку мають намір відправити у відставку, що призведе до затягування справи про вбивство Каті.

"Де гарантія того, що нові прокурори просто не зіллють справу Каті і не звинуватять в цьому Рябошапку? Насправді мені не важливо, хто саме буде Генеральним прокурором. Однак я хочу запитати Вас, пане Президенте: а як же Ваші обіцянки, що нова прокуратура доведе справу Каті до кінця? Ви ж особисто обіцяли мені і на всю країну, що вбивці Каті сидітимуть? Саме Ви є гарантом того, що Павловський все-таки сяде за ґрати, що Левіна повернуть в Україну, що посадять Мангера, а за ним і Гордєєва з Ріщуком. А не закриють справу після закінчення термінів", - підкреслює отець херсонської активістки.

Водночас Віктор Гандзюк поклав відповідальність за затягування справи про вбивство дочки на поліцію і особисто главу МВС Арсена Авакова.

"Чому таку ж відповідальність не несе пан Аваков? Де відповідальність за втечу з України Левіна, якого попередив глава обласної поліції Меріков, а Аваков тепер підвищив його по службі? Де відповідальність за знищення поліцією частини матеріалів у справі Каті, за те, що більшість поліцейських, які активно допомагали вбивцям моєї дочки, «заховані» по районах? Зрештою, де його відповідальність за десятки нерозкритих нападів на цивільних активістів?", - запитує батько.

Віктор Гандзюк висловив упевненість в тому, що Рябошапка хоче довести справу Катерини Гандзюк до кінця "і всі причетні до її вбивства нарешті будуть справедливо покарані".

Нагадаємо, 31 липня 2018 активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Цього ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

За звинуваченням в нападі на Гандзюк засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram