ГоловнаПолітика

Став відомий можливий склад майбутнього уряду Шмигаля

Поміняються більшість міністрів.

Став відомий можливий склад майбутнього уряду Шмигаля
Денис Шмыгаль
Фото: gk-press.if.ua

Віцепрем'єр - міністр громад і територій Денис Шмигаль у середу повинен змінити прем'єр-міністра Олексія Гончарука на чолі уряду.

Про це повідомили LB.ua три джерела, в тому числі в керівництві фракції "Слуга народу".

Також очікується, що міністром економіки замість Тимофія Милованова стане Роман Жуковський, який очолював профільне управління в секретаріаті президента Віктора Ющенка наприкінці 2006-2009 років. Його мати Валентина Жуковська свого часу очолювала банк "Надра".

Сам Милованов залишиться міністром, але тільки сільського господарства.

Міністром фінансів замість Оксани Маркарової (вона переходить на іншу посаду) повинен стати Ігор Уманський. Він двічі був першим заступником фінансів, а у 2009-2010 роках виконував обов'язки міністра.

Дмитра Дубілета на посаді міністра Кабінету Міністрів змінить Олег Немчінов, колишній державний секретар Міністерства молоді і спорту.

У Міністерстві розвитку громад і територій Шмигаля можуть замінити Олексій Чернишов (глава Київської ОДА) або Ольга Бугай (глава одного з директоратів Офісу президента).

Олексій Резніков очолить міністерство з реінтеграції. Це колишній соратник Віталія Кличка, який зараз представляє Україну в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи. Був секретарем Київради у 2014-2015 роках і заступником голови КМДА у 2016-2018 роках. До приходу в політику Резніков був відомим і авторитетним адвокатом.

Також з'явиться посада віцепрем'єра з питань оборонної промисловості. Її віддадуть Олегу Коростельову, керівнику КБ "Луч".

Зоряну Скалецьку, яка перебуває на обсервації в Нових Санжарах, замінить Ілля Ємець. Він уже очолював МОЗ короткий час у 2010-2011 роках.

Олімпійський чемпіон з фехтування і віцепрезидент Федерації фехтування України Вадим Гутцайт може очолити нове Міністерство спорту.

Також повинен змінитися міністр оборони. Замість Андрія Загороднюка на посаду мають намір призначити генерал-лейтенанта у відставці Андрія Тарана, який на початку війни на Донбасі очолював українську сторону Спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

Зміниться і міністр закордонних справ. Місце Вадима Пристайка може зайняти Дмитро Кулеба, віцепрем'єр-міністр з євроінтеграції.

Міністерство соціальної політики хочуть повернути Марині Лазебній. У серпні 2019 року, ще за Володимира Гройсмана, вона була призначена начальником Державної соціальної служби, але вже через півтора місяця уряд Олексія Гончарука її звільнив. У 2013-2014 роках керувала Державною службою зайнятості. До Держслужби зайнятості працювала в Департаменті праці та зайнятості Мінсоцполітики, секретаріаті Кабміну і в Міністерстві економіки.

Міністерство ветеранів може очолити заступник начальника Генерального штабу Збройних сил Сергій Бессараб.

Арсен Аваков залишиться міністром внутрішніх справ на сьомий рік поспіль. Також збережуть посаду міністр юстиції Денис Малюська і міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram