ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри Рябошапці (оновлено)

Ініціаторами цієї постанови вказано десятки парламентаріїв.

У Раді зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри Рябошапці (оновлено)
Фото: Макс Левин

У парламенті зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Одним з ініціаторів проєкту є нардеп від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський, йдеться на сайті парламенту.

Як заявив Бужанський на своїй сторінці у Facebook, постанова про висловлення недовіри набрала необхідну кількість голосів, її зареєстрували.

"Виженемо його разом, так би мовити", - написав нардеп.

Усього ініціаторами цієї постанови вказано десятки парламентаріїв. Серед них - "слуга народу" Олександр Дубінський, позафракційні Антон Поляков і Ганна Скороход, Ілля Ківа, Олег Волошин, Анатолій Бурмич з ОПЗЖ.

Фото: facebook.com/profile.php?id=100004634650264

Оновлення. У тексті постанови йдеться, що "одним з ключових запитів суспільства було і є розслідування кримінальних правопорушень, передусім корупційних злочинів". Депутати, які підписалися під проєктом постанови, вважають, що Рябошапка як генеральний прокурор із цим не впорався, продемонстрував низьку ефективність і тому не відповідає займаній посаді.

"Нерозслідування, гальмування розслідування найрезонансніших кримінальних проваджень свідчить про небажання, неможливість або нездатність генерального прокурора забезпечити виконання завдань, поставлених законом перед Офісом прокурора, у тому числі і перед прокуратурою в цілому", - сказано в проєкті постанови.

У пояснювальній записці перераховуються деякі з цих кримінальних справ: проти колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, проти мера Львова Андрія Садового, проти "хрещеного батька контрабанди" Вадима Альперіна, проти підозрюваних у вбивстві Катерини Гандзюк, справа Burisma.

Нагадаємо, фракція "Слуга народу" має намір провести в середу на позачерговому засіданні "серйозну розмову "з керівництвом Офісу генерального прокурора, Національного антикорупційного бюро та Кабінету Міністрів.

"Дуже важливо буде в середу провести серйозну розмову з нашими колегами, які очолюють наші правоохоронні органи. Передусім із керівником Генеральної прокуратури Русланом Рябошапкою в плані того, як відбувається реформа прокуратури і чому, як це часто буває у нас в Україні, велика системна реформа заважає поточній роботі, заважає висувати підозри", - сказав голова фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Раніше в розмові з LB.ua Руслан Рябошапка спростовував інформацію про його відставку за власним бажанням. "У розмові з LB.ua - [Рабошапка] запевнив: заяву "за власним подавати не збирається і всі ці розмови - неправда", - йдеться в тексті шеф-редакторки LB.ua Соні Кошкіної (Пере)завантаження

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram