ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв прийти на допит 28 лютого

"Влада не здатна дати людям хліба, тому режисери "95 кварталу" на завтра підготували шоу".

Порошенко пообіцяв прийти на допит 28 лютого
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент Петро Порошенко заявив, що прийде на допит у п'ятницю, 28 лютого, незважаючи на те, що він вважає справи проти нього політично мотивованими.

Про це він заявив у своєму відеозверненні у фейсбуці.

"Майже рік, як проти мене фабрикують десятки справ. Усі ці титанічні зусилля завершилися великим «пшиком». Нічого не знайшли, і впевнений - не знайдуть. Інакше і бути не може. І як президент, і як громадянин я завжди дотримувався і дотримуюся законів. Підкреслюю: завтра я прийду на допит сам, незважаючи на те, що ці переслідування - політично мотивовані. Незважаючи на те, що сьогодні ми отримали рішення Вищого антикорупційного суду, прозоро сформованого за участю міжнародних експертів, який визнав, що влада віддає незаконні накази щодо мого політичного переслідування", - сказав Порошенко.

"Влада не здатна дати людям хліба. Тому на завтра режисери «95 кварталу» підготували шоу. Після незаконного «рішення суду», і це буде доведено в Європейському Суді,.. вона повинна забезпечити мій примусовий привід на допит в ДБР як свідка. Їм потрібно щось гучне, феєричне... Щоб відвернути увагу від головного: вони недієздатні і не можуть відповісти ні на один виклик із тих, які стоять перед країною", - додав п'ятий президент.

Порошенко підкреслив, що його партія "Європейська Солідарність" є "головною європейською і українською опозицією некомпетентній владі, не здатній дати відсіч російському реваншу". Він нагадав, що днями підозру оголосили депутатці Софії Федині, яка критикувала президента.

"Тиск і залякування не змінять нашої позиції на захист європейського і євроатлантичного вибору. Ми сильні і гідно пройдемо будь-які випробування. Ми не себе захищаємо, а Україну. Тому що Україна для нас понад усе. Слава Україні!" - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше адвокат Порошенко Ігор Головань спростував інформацію про численні неявки його підзахисного на допити як свідка і подав до суду на ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram