ГоловнаПолітика

Зеленський: "Що повинен зробити ЄС для України? Просто взяти Україну в ЄС"

Президент України розраховує на статус рівноправного партнера в Європі.

Зеленський: "Що повинен зробити ЄС для України? Просто взяти Україну в ЄС"
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі підтвердив, що бачить майбутнє України в Європейському Союзі.

"Ми бачимо своє майбутнє в Європейському Союзі. Що повинен зробити Європейський Союз для України? Просто взяти Україну в Європейський Союз", - сказав Зеленський.

При цьому він підкреслив, що бажання України має збігатися з бажанням Європейського Союзу.

"Багато країн у Європейському Союзі нас підтримують і бачать майбутнє України поряд з собою як повноправного партнера. Але деякі країни теж повинні хотіти залучити Україну в ЄС. Питання навіть не в тому, коли ми будемо в Європейському Союзі. Питання в тому, який статус буде в України в Європейському Союзі, яким буде ставлення до нашої країни. Ставлення як до рівноправного гравця, до країни, яку поважають, на яку не дивляться зверхньо?" - сказав президент.

Він також пожартував, що зараз для цього дуже зручний момент - "коли одна країна зробила exit, може, настав час зробити enter".

Нагадаємо, колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що вступ України в Євросоюз можливий у кращому разі у 2035 році.

Колишній президент Петро Порошенко говорив, що переговори про вступ можуть початися у 2023 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram