ГоловнаПолітика

Кремль підтвердив можливість зустрічі Зеленського і Путіна в Ізраїлі (оновлено)

Обидва президенти відвідають форум пам'яті Голокосту.

Кремль підтвердив можливість зустрічі Зеленського і Путіна в Ізраїлі (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський і президент Росії Володимир Путін можуть зустрітися в Ізраїлі. Таке припущення зробив головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедіктов у своєму телеграмі.

Офіс президента України у відповідь заявив, що зустріч Путіна і Зеленського поки що не запланована, але в Кремлі підтвердили таку можливість.

"Програма [Путіна] дуже насичена, і якщо і будуть окремі зустрічі, вони будуть тільки "на ногах" і матимуть досить короткий характер. Звичайно, президент принаймні потисне руку основним учасникам [форуму в Ізраїлі], це неминуче. Чи відбудуться тривалі бесіди - це дуже сумнівно, просто часу немає фізично, хоча запити надходили, в тому числі і від президента Зеленського. Але як я вже сказав, вкрай обмежено, все стисло, ми просто сподіваємося на окремий короткий контакт", - сказав на брифінгу помічник російського президента Юрій Ушаков, відповідаючи на питання "Интерфаксу".

Нагадаємо, що Зеленський, який сьогодні перебуває у Швейцарії, поїде до Ізраїлю 23 січня.

У програмі візиту поки що тільки переговори з керівництвом Ізраїлю і зустріч із представниками ізраїльських ділових кіл.

На форумі заплановано виступ президента Ізраїлю Реувена Рівліна. Після нього виступатимуть президент РФ Володимир Путін, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, віцепрезидент США Майкл Пенс, президент Франції Еммануель Макрон, принц Уельський Чарльз і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Востаннє Путін і Зеленський бачилися 9 грудня в Парижі на зустрічі лідерів нормандської четвірки (Україна, Франція, Німеччина, Росія). Тоді Володимир Зеленський погодився затвердити особливий статус Донбасу на постійних засадах, а також на обмін полоненими у форматі "всіх узгоджених на всіх узгоджених".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram