ГоловнаПолітика

​Помічник Зеленського Єрмак пояснив затримку з поверненням з Оману закриттям повітряного коридору

Він також заперечує зустріч президента з Медведчуком.

​Помічник Зеленського Єрмак пояснив затримку з поверненням з Оману закриттям повітряного коридору
Фото: Макс Требухов

Помічник Володимира Зеленського Андрій Єрмак заперечує, що президент в Омані зустрічався з головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком, і пояснив зволікання з його поверненням в Україну закриттям повітряного коридору у зв'язку з катастрофою літака МАУ в Ірані.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Президент повернувся настільки швидко, наскільки це можливо було в ситуації, що склалася в регіоні. Щойно було відкрито повітряний коридор, який був обмежений у зв'язку з трагедією, президент вилетів. Хочу також зазначити, що оскільки це була приватна поїздка президента, ні копійки бюджетних грошей не було витрачено ні на дорогу туди, ні на дорогу назад", - сказав Єрмак.

"Усі спекуляції, а також конспірологічні теорії щодо літака, Медведчука, куди і як цей літак летів, не мають під собою жодних підстав і є продовженням брудних технологій, які мали місце ще в часи президентської кампанії - з того часу не змінилися ні замовники, ні їхні методи", - додав він.

Він також заявив, що версія влучення в літак іранської ракети була однією з основних в української сторони зі самого початку.

Єрмак переконаний, що Іран визнав свою провину "в результаті оперативної, професійної та ефективної роботи української групи в Тегерані, яка, зокрема, була детально і всебічно проінформована партнерами України".

Водночас він наголосив, що, незважаючи на визнання Ірану і на заяву про те, що це сталося в результаті трагічної помилки, Україні ще потрібно встановити, було це помилкою чи умислом.

Нагадаємо, Зеленський полетів на Різдво в Оман під приводом робочої поїздки. Після того, як в ЗМІ з'явилася інформація, що президент з сім'єю без розголосу поїхав відпочивати на узбережжя Оманської затоки, Офіс президента написав, що глава держави відбув в Оман з робочою поїздкою.

Рано-вранці 8 січня літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту разом з екіпажем було понад 170 осіб. Рейс PS752 мав прибути до Києва близько 8-ї ранку.

Того самого дня Зеленський перервав візит в Оман, однак він повертався в Україну майже добу. Як повідомляли, переліт літака Медведчука в Оман і назад збігся з перебуванням в цій країні президента. За даними ЗМІ, у цей самий час туди прибув з "делегацією з Москви" літак Bombardier з номером 9H-VJN, на якому, як повідомляли "Схеми", Зеленський повернувся в Україну.

Медведчук пізніше заявив, що на літаку з Оману до Москви летіла сім'я його дочки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram