ГоловнаПолітика

Рада розгляне три законопроєкти, які ветував Зеленський

Президент готовий їх підписати після внесення своїх правок.

Рада розгляне три законопроєкти, які ветував Зеленський
Фото: Макс Требухов

В останній пленарний тиждень 2019 року Верховна Рада повторно збирається розглянути три законопроєкти, які ветував президент Володимир Зеленський. Документи розглядатимуть уже з президентськими правками, передає "Українська правда" слова першого заступника голови Ради Руслана Стефанчука

"Залишилося чотири важливі дні. Цього тижня заплановано у нас три законопроєкти, за якими було накладено президентське вето. Це питання Виборчого кодексу, питання про тимчасові слідчі комісії і про "Пласт" (їх державне фінансування, - ред.)", - пояснив Стефанчук.

Він висловив надію, що парламентські комітети "правильно відпрацювали за цим напрямком", оскільки Зеленський готовий підписати всі три законопроєкти після внесення його правок.

Крім цього, він попросив парламентаріїв звернути увагу на нагальні законопроєкти, в тому числі про зняття недоторканності і зміни до Конституції.

Нагадаємо, 4 вересня президент ветував закон про державне фінансування "Пласту", який прийняла Верховна Рада 30 травня 2019 року. 5 вересня він наклав вето на закон про посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітніх, неповнолітніх та осіб, що не досягли статевої зрілості.

Також у вересні він наклав вето на проєкт закону про Виборчий кодекс.

Упродовж останніх трьох років Кабінет Міністрів виділяв гроші з бюджету на фінансування "Пласту". Ухвалення законопроєкту повинно було законодавчо врегулювати практики підтримки "Пласту" з місцевих бюджетів, а також сприяти формуванню потужного і ціннісно-орієнтованого покоління активних громадян.

23 вересня Зеленський ветував закон про слідчі комісії з процедурою імпічменту, який прийняла Верховна Рада попереднього скликання в липні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram