ГоловнаПолітика

"Свободівцю" Кайді повідомили про підозру за напад на нардепа Богданця

У четвер у другій половині дня йому обиратимуть запобіжний захід.

"Свободівцю" Кайді повідомили про підозру за напад на нардепа Богданця
"Свободовцы" Кайда, Леонов и Мирошниченко в аграрном комитете перед дракой
Фото: facebook.com / Игорь Мирошниченко

Національна поліція повідомила про підозру учаснику нападу на депутата Верховної Ради Андрія Богданця, який відбувся 11 грудня в приміщеннях парламенту.

Прізвища підозрюваного на сайті поліції не вказують, але, за даними джерел LB.ua у "Свободі", мова про колишнього депутата Олексія Кайду. Йому закидають ч. 2 ст. 346 - насильство щодо державного діяча.

У четвер у другій половині дня йому обиратимуть запобіжний захід.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що Кайду затримали вранці 12 грудня.

"Сьогодні о 5-й ранку, в найкращих кадебістських традиціях, особи, які називають себе правоохоронцями, почали ломитися у квартиру Олега Куцина - командира добровольчої дружини «Карпатська Січ» - і Олексія Кайди - ветерана московсько-української війни, народного депутата України 7-го скликання", - йдеться у фейсбуці Тягнибока.

Кайду затримали за заявою Андрія Богданця.

"Заява того самого раніше судимого провокатора, який учора сам почав бійку, а тоді отримав відсіч за хамство на засіданні Аграрного комітету. Олексія Кайду босого, на очах у дитини витягли в коридор і наділи наручники, щоб забрати в Печерське відділення", - заявив Тягнибок.

Нагадаємо, 11 грудня після засідання аграрного комітету сталася бійка між народним депутатом і представниками "Свободи". Депутатка фракції "Слуга народу" Ірина Верещук повідомила, що націоналісти намагалися так домогтися зняття з розгляду закону про ринок землі.

Згодом заступниця голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук повідомила, що Богданця госпіталізували з підозрою на струс мозку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram