ГоловнаПолітика

У Криму відклали правозахисну конференцію через тиск силовиків

Силовики погрожували власникові приміщення, в якому мала пройти конференція.

У Криму відклали правозахисну конференцію через тиск силовиків
Фото: Эбазер Пинхас

Правозахисну конференцію "Порушення прав людини в Криму", організовану ініціативою "Кримська ідея", відклали через тиск силовиків на власника приміщення, в якому мала пройти конференція, повідомляє кореспондент LB.ua.

За словами організаторів конференції, вранці в день проведення конференції власникові залу подзвонили із силових структур і повідомили, що в разі проведення конференції в нього "можуть виникнути проблеми".

"Сьогодні, 10 грудня, в день прав ми хотіли провести конференцію на тему прав людини, тому що за останні 5 років нічого такого не проводили. Ми готувалися до конференції близько трьох місяців, проте вранці власникові закладу подзвонили і сказали, що в нього виникнуть проблеми в разі проведення заходу. Тому ми вирішили не підставляти людину і прийняли рішення перенести конференцію", - розповів правозахисник Абдурешит Джеппаров.

Нагадаємо, на зустрічі нормандської четвірки, яка відбулася 9 грудня в Парижі, не обговорювали питання окупованого Росією Криму. Президент Зеленський повідомив, що сторони не встигли дійти до питання Криму під час зустрічі, оскільки довго обговорювали врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram