ГоловнаПолітика

У США погодили виділення $300 мільйонів військової допомоги Україні на 2020 рік

Конгрес США погодив оборонний бюджет на 2020 рік у розмірі 738 мільярдів доларів.

У США погодили виділення $300 мільйонів військової допомоги Україні на 2020 рік
Фото: Wiki

У Конгресі США погодили оборонний бюджет на 2020 рік у розмірі 738 мільярдів доларів, зокрема в нього закладено виділення 300 мільйонів доларів на українську армію. Про це пише The New York Times.

"Закон про бюджетні асигнування на національну оборону (NDAA) також підтверджує виділення $300 мільйонів на фінансування Ініціативи з надання сприяння Україні в сфері безпеки, включаючи летальні засоби оборони", - сказано в повідомленні.

Крім того, Конгрес США заклав до військового бюджету на наступний рік введення санкцій щодо енергетики РФ. Обмеження будуть введені в зв'язку з будівництвом "Північного потоку-2" і "Турецького потоку".

Також зазначали про необхідність заборонити поставки в Туреччину літаків F-35 у зв'язку з купівлею Анкарою російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Документ містить низку положень, спрямованих на подолання потенційних загроз з боку Китаю, включаючи необхідність надання звітів про закордонні інвестиції Китаю і його військові відносини з РФ.

Очікується, що оборонний бюджет буде прийнято до кінця 2019 року. У разі схвалення Конгресом документ буде передано на підпис президентові США.

Нагадаємо, 7 грудня повідомляли, що за поточний фінансовий рік Україна отримала від США військову допомогу на 400 млн доларів і більш ніж на 85% цієї допомоги вже укладені відповідні контракти.

Раніше Конгрес США затвердив виділення Україні 250 млн доларів по лінії Пентагону, але в липні 2019 року президент США Дональд Трамп попросив виконувача обов'язків голови апарату Білого дому Міка Малвейні призупинити виділення коштів. Гроші розморозили тільки ближче до 11 вересня після численних запитів з Конгресу про причини такого рішення.

Замороження військової допомоги Україні стало приводом для запуску процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, який намагався домогтися від України розслідування проти Хантера Байдена, сина одного з головних політичних конкурентів американського президента. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram