ГоловнаПолітика

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію із закликом до виведення військ Росії з Криму

За проголосували 63 країни-учасниці.

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію із закликом до виведення військ Росії з Криму
Фото: un.org

Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію із закликом до Росії як до держави-окупанта вивести свої війська з Криму і припинити окупацію території України. Про це на своїй сторінці у facebook написав віцеголова Комітету ООН з інформації Олег Ніколенко.

За документ проголосували 63, проти - 19 країн-учасниць, не голосували 66. Документ розробляли Україна, кілька країн ЄС, США і Канада.

Серед основних положень резолюції заклик до Росії повернути військове обладнання та озброєння, вилучене з трьох кораблів ВМС України "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу".

Також засуджується проведення Росією військових навчань в Криму і використання захоплених нею військових підприємств. 

Фото: facebook.com/oleg.nikolenko.50

Фото: facebook.com/oleg.nikolenko.50

"Наголос на неправомірному використанні ядерної інфраструктури на українському півострові. Фіксація факту про те, що посилення російської військової присутності та перешкоджання міжнародній навігації в регіоні Чорного та Азовського морів негативно впливає на соціально-економічну ситуацію в прибережних районах України, зокрема на Донбасі", - йдеться в резолюції.

Серед країн, які голосували проти резолюції, є Росія, Сирія, Білорусь, Іран, Куба і Вірменія.

Нагадаємо, 14 листопада Третій комітет Генасамблеї ООН схвалив резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації. Про це повідомляється в твіттері постійного представництва України в ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram