ГоловнаПолітика

Поліція відкрила справу проти Богдана за заявою Кличка (Документ)

Справу відкрито за статтею "самоправство".

Поліція відкрила справу проти Богдана за заявою Кличка (Документ)
Фото: yes-ukraine.org

Нацполіція відкрила кримінальне провадження щодо голови Офісу президента Андрія Богдана за заявою мера Києва Віталія Кличка. Про це повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на відповідний документ.

Досудове розслідування доручено старшій слідчій Головного управління Нацполіції Наталії Гайовій.

Справу проти Богдана відкрито за статтею 356 ККУ (Самоправство).

"27 листопада 2019 слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в місті Києві внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (...) за ознаками кримінального порушення, передбаченого статтею 356 Кримінального кодексу України (самоправство, - ред.)", - сказано в повідомленні.

Фото: radiosvoboda

Нагадаємо, на початку липня голова Офісу президента Богдан пригрозив Кличкові розподілом посад мера Києва і голови КМДА.

3 жовтня Рада прийняла в першому читанні новий закон про Київ з поділом посад мера і голови КМДА. Зараз обидві посади обіймає Віталій Кличко.

Президент Зеленський підтвердив намір звільнити голову КМДА, але при цьому він пообіцяв, що Кличко дізнається про це першим.

Зараз реальну виконавчу владу в Києві має голова КМДА, якого призначає президент, тоді як обраний мер займається міськрадою і виконує представницькі функції.

Наприкінці вересня Кличко подав до суду на Богдана і Гончарука через спроби його звільнити.

2 жовтня ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Кличка за зверненням депутатів Київради. Депутати підозрюють мера в зловживанні владою і розкраданні коштів під час реконструкції Шулявського моста.

1 листопада Віталій Кличко написав заяву в Нацполіцію через "самоправство" Богдана. Згідно із заявою, Кличко вважає, що Богдан скоїв кримінальний злочин, коли звернувся до Кабінету Міністрів з листом про його звільнення з посади голови Київської міської держадміністрації, оскільки такі дії, на його думку, не належать до його посадових обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram