ГоловнаПолітика

Зеленський розповів, чого очікує від "нормандської зустрічі"

Переговорів з Путіним президент України не боїться.

Зеленський розповів, чого очікує від "нормандської зустрічі"
Фото: телеканал "Украина"

Президент Володимир Зеленський очікує під час зустрічі в "нормандському форматі" узгодити питання звільнення полонених і припинення вогню.

Про це він розповів в ефірі програми "Шустер LIVE" на каналі "Україна".

"У нас позиція дуже сильна. Це наша країна. Я нічого не боюся. Чого я хочу? 20 разів говорили, що буде припинено вогонь і 20 разів це нічим не закінчилося, тому для мене не найголовніше - не з чим я поїду, а результат, з чим я повернуся в Україну. Якщо ми йдемо щодо "Мінську", обмін - скільки людей ми можемо повернути додому, що таке "всіх на всіх"", - розповів президент.

Зеленський додав, що хоче отримати від російського президента гарантії припинення вогню.

"Якщо припинення вогню, то хто за це несе відповідальність. Не тільки ОБСЄ. Якщо ми говоримо про припинення вогню, ми будемо говорити не в Мінському форматі, не в засіданні в ТГК, а будемо дивитися очі в очі з президентом РФ", - заявив Зеленський.

Президент Зеленський планує особисту зустріч з Путіним.Глава держави додав, що не боїться переговорів з російським лідером.

"Чого мені боятися? Я президент вільної країни. Я нормальна порядна людина. Я не продаю нашу країну ніколи, нікому, ні за що. Правда на нашому боці. Коли за твоєю спиною правда, народ України і дійсно бажання припинити війну, то ти міцніший з кожним днем", - зазначив Зеленський.

Напередодні в Кремлі заявили, що за підсумками "нормандського саміту" можуть прийняти "незобов'язуючий документ".

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" - Франції, Німеччини, України та Росії - відбудеться в Парижі 9 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram