ГоловнаПолітика

Уряд скасував постанову про мінімальну зарплату вчителів

Мінімальний розмір зарплати був у розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Уряд скасував постанову про мінімальну зарплату вчителів
Фото: Макс Левин

Кабмін скасував постанову попереднього складу уряду про рівень найнижчої зарплати вчителя в розмірі трьох прожиткових мінімумів. Про це повідомляє профспілка працівників освіти і науки України.

Ухвалу скасували 15 листопада.

"Щодо Постанови Кабінету Міністрів України №822 від 10.07.2019 р. інформуємо, що на засіданні уряду 15.11.2019 року було прийнято Постанову КМУ, якою передбачено призупинення дії Постанови КМУ №822 на 2020 рік", - сказано в листі голови комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака у відповідь на звернення профспілки.

Він зазначив, що в бюджеті на 2020 рік, який 14 листопада затвердив парламент, передбачені додаткові видатки в обсязі 3,75 млрд гривень на зарплати для працівників сфери освіти.

"За розрахунками уряду, збільшення зазначених витрат дозволить, зокрема, запобігти дефіциту освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників у 2020 році", - зазначено в листі.

Нагадаємо, 3 листопада повідомляли, що Кабмін має намір прив'язати зарплату учителів до кількості учнів. Завдяки цьому уряд хоче уникнути ситуації, коли школам, де навчається багато дітей, видають на забезпечення освітнього процесу менше грошей, аніж потрібно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram