ГоловнаПолітика

​Документ за підсумками нормандського саміту не буде містити юридичних зобов'язань для України, - Кулеба

Зустріч нормандської четвірки відбудеться через тиждень.

​Документ за підсумками нормандського саміту не буде містити юридичних зобов'язань для України, - Кулеба
Дмитрий Кулеба
Фото: Сергей Нужненко

Документ, який підпишуть учасники нормандського саміту, не міститиме ніяких юридичних зобов'язань для України.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, передає РБК-Україна.

Комюніке нормандського саміту - лише політичний документ, а його зміст стане результатом цих переговорів.

"Перше, що ми повинні пам'ятати, що комюніке є політичним документом. Не буде йтися про будь-які юридичні зобов'язання, які візьме на себе Українська держава в особі президента. Поки що комюніке є дуже дипломатичним. Я вам скажу, що цей документ не містить якихось суперпроривних ідей, але все буде залежати від результатів переговорів", - заявив Кулеба.

Він також підтвердив, що за результатами нормандської зустрічі підготовлений у МЗС проєкт документа може бути доповнений новими пунктами.

"Безумовно. Адже це такий документ, який готується заздалегідь. Це "м'ясо", яке потім ще можна додатково удосконалити і доповнити тими речами, про які вдасться домовитися", - додав він.

Саміт лідерів нормандської четвірки відбудеться в Парижі 9 грудня. Серед тем саміту президент Зеленський назвав деокупацію Донбасу, повернення полонених і дискусію про проведення місцевих виборів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram