ГоловнаПолітика

За Альперіна внесли 70 млн гривень застави, - ЗМІ

"Хрещений батько контрабанди" виходить із СІЗО.

За Альперіна внесли 70 млн гривень застави, - ЗМІ
Фото: Lb.ua

За одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого НАБУ і САП підозрюють в організації махінацій на митниці, внесли заставу в розмірі 70 млн гривень.

Про це повідомляє "Слово і Діло" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників видання, "короля контрабанди" повинні були вже випустити з СІЗО.

Нагадаємо, Альперін 27 листопада був затриманий в приміщенні САП. 28 листопада йому повідомили про підозру у створенні корупційної схеми на митниці.

САП клопотала про арешт Альперіна із заставою в 288 млн гривень, але Антікорсуд взяв його під варту і призначив заставу 70 млн гривень.

Нагадаємо, що правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У рамках справи детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на 450 млн гривень компаній-учасниць схеми.

У листопаді 2017 року Альперін запропонував детективам 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган.

Його затримали за це і пізніше відправили під суд.

26 листопада 2019 року НАБУ провело спецоперацію, затримавши 10 осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних з порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Серед затриманих - заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський. Тоді Альперіну вдалося сховатися.

Володимир Зеленський назвав Альперіна одним з хрещених батьків контрабанди в Україні і оголосив нагороду за інформацію про місцеперебування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram