ГоловнаПолітика

Пашинський із СІЗО дав свідчення у справі про вбивства на Майдані

Колишній депутат виступив у Святошинському суді.

Пашинський із СІЗО дав свідчення у справі про вбивства на Майдані
Фото: Макс Левин

Колишній народний депутат Сергій Пашинський дав свідчення як свідок у справі про вбивства на вулиці Інститутській у центрі Києва в лютому 2014 року, яку слухають у Святошинському райсуді Києва.

"Інтерфакс-Україна" зазначає, що допит проводять у режимі відеоконференції, оскільки колишній нардеп перебуває в слідчому ізоляторі.

Протягом допиту Пашинський, зокрема, розповів, що йому не було відомо про постріли по міліціонерах о 6-й ранку 20 лютого. Відповідаючи на питання про те, хто дав команду на штурм міліціонерів, він сказав: "Думаю, що ніякої команди на штурм не було, це був стихійний рух".

Крім того, екснардеп сказав, що йому "не відомо про жодну зброю в Пасажі".

Також протягом допиту він сказав, що йому не відомо, під чиїм контролем перебувала будівля консерваторії. "На Майдані не було головних і смотрящих", - заявив Пашинський.

Нагадаємо, в лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців спецроти "Беркут" Сергія Тамтуру, Олександра Маринченка й Олега Янішевського. У березні-квітні 2014 року були заарештовані ексспівробітники цієї спецроти Сергій Зінченко і Павло Аброськін та їхній командир Дмитро Садовник, який утік з-під домашнього арешту.

10 лютого 2016 року справи передали до суду, а 16 лютого об'єднали в одне провадження.

Колишніх "беркутівців" підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців на вул. Інститутській у Києві, а також у 80 вогнепальних пораненнях активістів. Їм також інкримінують учинення терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram