ГоловнаПолітика

Окупаційна влада не випустила з Криму дисидентку Айше Сейтмуратову (оновлено)

Жінка з 1978 року має громадянство США.

Окупаційна влада не випустила з Криму дисидентку Айше Сейтмуратову (оновлено)
Фото: facebook.com/dogrujol

Окупаційна влада Криму 8 листопада затримала ветерана кримськотатарського руху, 82-річну радянську дисидентку Айше Сейтмуратову.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Сейтмуратову затримали на КПВВ "Чаплинка", розташованому на адмінкордоні між материковою частиною України і окупованим Кримом.

"Щойно стало відомо, що російські окупанти затримали легендарну 82-річну Айше Сейтмуратову, кримську татарку, радянського дисидента, журналіста, історика, ветерана кримськотатарського національного руху", - написав Чубаров в фейсбуці.

Пізніше він уточнив, що її не затримали, а не пропустили через "Чаплинку", оскільки Сейтмуратова з 1978 року, коли її вигнали з СРСР, має паспорт США.

"Відправили її на контрольно-пропускний пункт Чонгар: мовляв, іноземці можуть перетнути кордон" у зазначеному пункті. Від Чаплинки до Чонгара відстань понад 120 кілометрів", - написав Чубаров.

Після півночі він повідомив, що Сейтмуратова повернулася до Сімферополя.

"На її успіх, у той час, коли після годинного затримання російські окупанти її відпустили, через контрольно-пропускний пункт в Крим заїжджав співвітчизник, який і довіз Айше Абла до Сімферополя", - повідомив Чубаров.

Сейтмуратова постійно проживає в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram