ГоловнаПолітика

Хорошковський став консультантом Митної служби

"Коли Валерій Іванович був головою митниці, доходи зросли в чотири рази".

Хорошковський став консультантом Митної служби
Фото: Макс Левин

Колишній український чиновник, бізнесмен Валерій Хорошковський безкоштовно консультує Державну митну службу. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів голова Офісу президента Андрій Богдан.

"Він нас консультує. Але реальним керівником митниці є Максим Нефьодов. Я в нього дуже сильно вірю, і це моя особиста надія, до якої я доклав максимум зусиль, щоб дати можливість йому працювати, щоб він реалізував свої ідеї. На жаль, у нього зараз не дуже виходить. Або, скажімо так, дуже не виходить", - сказав Богдан.

"Стара система, розуміючи, що її не буде в новій реальності, робить усе, щоб саботувати як діяльність Нефьодова, так і життя країни. Тому що доходи від митниці впали дуже суттєво, і це велика проблема", - додав голова Офісу президента.

За його словами, до Хорошковського звернулися по допомогу, тому що "коли Валерій Іванович був головою митниці, то доходи за два роки зросли в чотири рази".

"Усі - і його недруги, і друзі, і різні політичні табори - рекомендували нам прислухатися. Тому що, крім теоретиків, в Україні є тільки один практик, який реально це реалізовував", - сказав Богдан.

На його думку, Хорошковському варто було б дати посаду, але в нього є "бекграунд політичний", тому це неможливо.

Нагадаємо, Хорошковський з кінця 2012 року переважно жив за кордоном. Його виїзду за кордон передував конфлікт з експрем'єром Азаровим. У грудні 2012 року Хорошковський, перебуваючи на посаді першого віцепрем'єра, написав заяву про звільнення. Він обґрунтував своє рішення "незгодою щодо повторного призначення Миколи Азарова на посаду прем'єра".

Раніше Хорошковський також був начальником митниці та міністром фінансів.

У травні 2019 року Хорошковський повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram