ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" ще не визначилися з перевіркою депутатів фінкомітету на детекторі брехні

Керівництво фракції вирішило спочатку провести переговори.

У "Слузі народу" ще не визначилися з перевіркою депутатів фінкомітету на детекторі брехні
Фото: facebook/НАБУ

У фракції "Слуги народу" ще не визначилися з перевіркою депутатів на детекторі брехні.

Про це повідомила депутатка Верховної Ради, спікерка партії Євгена Кравчук.

"Керівництво фракції зустрінеться з депутатами від нашої партії, що входять у парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, щоб кожен з них зміг озвучити свою позицію. Це першочерговий крок. Остаточне рішення про використання поліграфа буде прийнято після консультацій з психологами і криміналістами. Ми повинні розуміти, чи можливе коректне використання такого обладнання в цій ситуації", - йдеться у фейсбуці Кравчук.

Напередодні один із членів цього комітету нардеп Олександр Дубінський заявив, що Офіс президента хоче змусити членів комітету пройти детектор брехні.

Колишній віцепрем'єр-міністр Павло Розенко зі свого боку повідомив, що членів комітету запідозрили в отриманні грошей за те, щоб завалити один із законопроєктів. "Їх звинувачують в отриманні 30 тисяч доларів кожному за голосування проти одного антикорупційного законопроєкту на засіданні Комітету Верховної Ради", - написав Розенко у фейсбуці. У коментарях до посту ексвіцепрем'єр уточнив, що мова йде про законопроєкт №2047-д - про ліквідацію корупційних схем оцінки об'єктів нерухомості.

Кравчук також прокоментувала скандал навколо нардепа від "Слуги народу" В'ячеслава Медяника, який засвітив листування про "вирішення" питань із заступником генпрокурора.

"Тут своє слово повинна сказати Генеральна прокуратура, яка вже пообіцяла провести відповідну перевірку. Аналізувати потрібно факти, а не здогадки. Але якщо провина когось із народних депутатів від «Слуги народу» буде доведена - вони обов'язково зазнають відповідальності", - пообіцяла Кравчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram