ГоловнаПолітика

Дубілет анонсував реформування і скорочення Держаудитслужби

Держаудит передадуть у підпорядкування Міністерству фінансів.

Дубілет анонсував реформування і скорочення Держаудитслужби
Фото: Макс Левин

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет заявив про намір суттєво реформувати Державну аудиторську службу і анонсував скорочення співробітників цього органу. Про це Дубілет написав у своєму фейсбуці. 

"Останні декілька тижнів ми займалися функціональним аудитом Держаудиту (звучить іронічно). Зараз там працює 3212 осіб, вони отримують небезпечно низькі зарплати. До чого це може призводити - можете здогадатися. Кількість працівників цього органу буде скорочено до приблизно 400", - написав він.

Дубілет зазначив, що, згідно зі світовою практикою, Кабмін передасть Держаудит у підпорядкування Мінфіну.

Міністр також виокремив основні напрями реформи Держаудитслужби. Відомство має фокусуватися на серйозному шахрайстві. "Ті співробітники, які залишаться, повинні бути справжніми професіоналами, що працюють за міжнародними стандартами і ризик-орієнтованими підходами, а не чіплятися до ком", - зазначив він.

Дубілет підкреслив необхідність прибрати дублювання функцій між Держаудитслужбою і Рахунковою палатою, Держаудитслужбою і силовими органами. Крім того, великі держкомпанії повинні проходити аудит у приватних аудиторських компаніях.

 

"Будь-яке масове скорочення державних службовців - це болючий процес. Ми будемо співпрацювати з Держпраці, профспілками й іншими сторонами, щоб не кидати просто так людей напризволяще", - додав міністр Кабміну.

Нагадаємо, 9 жовтня Кабінет Міністрів запустив у роботу законопроєкт і акти уряду, які скасовують обов'язковість трудових книжок. "Громадяни не будуть зобов'язані під час прийому на роботу подавати роботодавцеві свою трудову книжку. Відповідно, роботодавцям не потрібно її перевіряти чи зберігати", - зазначив Дубілет.

Для розрахунку пенсій або інших соціальних виплат з 2000 року використовуються державні електронні реєстри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram