ГоловнаПолітика

Гончарук попросив не пов'язувати гумор "Кварталу" з позицією Зеленського

Прем'єр нагадав, що в Україні будь-який гумор дозволений.

Гончарук попросив не пов'язувати гумор "Кварталу" з позицією Зеленського
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук попросив не пов'язувати гумор студії "Квартал 95" з позицією президента Володимира Зеленського, який раніше був її продюсером і головним актором.

Про це прем'єр сказав на брифінгу в понеділок за підсумками засідання уряду, що відбулося напередодні.

"Я неодноразово бачив справжню реакцію президента на історію з пожежею будинку пані Гонтаревої. Ця реакція була правильною і людською: ніхто не може радіти з того, що в людини горить будинок. Президент Зеленський точно з цього не сміявся. Ба більше, він як голова держави вживає всіх можливих заходів разом з правоохоронними органами, щоб розібратися, як так вийшло, що цей будинок загорівся. Тому пов'язувати цей гумор, яким би він вдалим чи невдалим комусь не здавався, з позицією президента я б точно не став. Ця паралель мені здається дуже небезпечною", - сказав Гончарук.

Він додав, що сам виступ "Кварталу" не бачив, а давати оцінку гумору не вважає за доцільне.

"Радіти і сміятися з горя когось іншого я не вважаю нормальним. Але вважаю, що в світі дуже багато сатиричних видань, команд, у яких різний стиль, тому оцінювати гумор політикові або державному чиновникові взагалі - це, на мою думку, поганий тон", - сказав Гончарук.

Прем'єр підкреслив, що Україна - демократична держава, і в кожного є право жартувати, як завгодно.

Він також додав, що цей номер залишився б непоміченим, якби президент Володимир Зеленський не був колишнім керівником студії "Квартал 95".

Нагадаємо, 19 жовтня було оприлюднено запис останнього концерту "Кварталу", в якому Євген Кошовий з хором імені Верьовки заспівав пісню "Горіла хата палала, в Лондоні жінка плакала" про згорілий будинок колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram