ГоловнаПолітика

Гончарук проведе нараду з фракцією "Слуга народу" в Раді

Депутатам запропонували законопроєкт про анбандлінг.

Гончарук проведе нараду з фракцією "Слуга народу" в Раді
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Олексій Гончарук проведе нараду з фракцією "Слуга народу" у Верховній Раді.

Про це LB.ua повідомило джерело з фракції "Слуга народу".

"Після години запитань до уряду ми візьмемо перерву в роботі парламенту для проведення короткої зустрічі з прем'єром з приводу термінової необхідності голосування в першому читанні проєкту закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу (№2239-1 від 17.10.2019)", - заявив депутат.

"Законопроєкт розроблено з метою забезпечення виконання зобов'язань України щодо відокремлення діяльності з транспортування природного газу, електричної енергії і забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи, оператора системи передачі відповідно до Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства і з урахуванням відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною з одного боку та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами з іншого боку", - наголошено в пояснювальній записці до документа на сайті Верховної Ради.

Після перерви, за словами нардепа, Рада також розгляне в першому читанні проєкт державного бюджету на 2020 рік з поправками і пропозиціями народних депутатів.

Нагадаємо, до кінця року Україна зобов'язана завершити анбандлінг, тобто відокремлення функції транспортування газу в окрему компанію. Для цього необхідно затвердити низку змін у нормативно-правових актах, які забезпечать повну імплементацію вимог Третього енергопакета в регуляторну базу України.

У Росії заявляли: якщо Україна встигне це зробити до кінця року, "Газпром" підпише новий транзитний договір за європейськими правилами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram