ГоловнаПолітика

Зеленський проводив нараду з силовиками на тему "посадок", які "повинні сподобатися" людям, - Соня Кошкіна

"Не/законність - не важлива".

Зеленський проводив нараду з силовиками на тему "посадок", які "повинні сподобатися" людям, - Соня Кошкіна
Фото: стоп-кадр трансляции

В Офісі президента обговорювався порядок і пріоритетність резонансних справ, з конкретними прізвищами, щоб було "швидко" і "сподобалося людям". Про це на своїй сторінці у Facebook написала шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

"Коли багато і довго говориш, є шанс пробалакатися. Спершу - пряма мова, потім розповім суть. Отже. Цитата: Коли я прийшов, на другий день думав, ми будемо саджати усіх корупціонерів. При цьому коли перші кайданки наділи, усі сказали "ай, яй, яй", Президент не має права впливати на правоохоронні органи. Я: "Ок", але я можу збирати наради і говорити з правоохоронцями, які їхні дії? Ага, так можна. А якщо ходить бандит по вулиці, мені дзвонять і кажуть: "Ця людина вбиває, бреше, була депутатом"... я можу їх запитати: де посадки таких людей? Ну, ви можете, але дуже обережно. Тобто, я повинен ще слова підбирати! Не дай Боже, це буде вплив... Вийдіть на вулицю і у ста людей запитайте: "Пашинський - бандит? Я вам сто зі ста даю, люди скажуть "так". Тепер розповідаю. Деякий час тому я дізналася, що в Офісі президента дійсно проводилася велика нарада з силовиками, на предмет того "а де посадки?". Причому не просто посадки, але "щоб швидко і сподобалося людям", - повідомила журналіст.

"Не/законність - не важлива (не жартую). Саме у такій тональності було обговорено. Ключове "швидко" і "сподобалося людям". У рамках розмови визначили чотири пріоритетні справи. Перша - Порошенко (тут усе зрозуміло). Друга - Пашинський. Третя - Жеваго (його вчора у розшук оголосили). Четверту я наразі не знаю. Займаюся. Чесно кажучи, я не повірила спершу. Подумала, що джерело не так передає сенс - недоговорює, спотворює тощо. Тому що не може в ОП обговорюватися порядок (!!) і пріоритетність (!!) справ, щоб "швидко" і "сподобалося людям". Саме, що "вийдіть на вулицю і запитайте" (тут дивлячись, в якому місті виходити. Головне, до Львова або Самбора не завіятися випадково)", - зазначила шеф-редактор LB.ua.

"Але виявилося, що не тільки в ОП, але ще і з вузьким колом депутатів, які... голосували за це руками (проти висловилися вісім осіб). Тут я остаточно прифігіла і стала посилено перевіряти. Усе підтвердилося. Чому не написала відразу? Джерел було два. Надійних, перевірених, але два. А у мене стара звичка: спиратися на три. Завжди. Особливо якщо мова про настільки серйозні речі. Ну а коли сам Володимир Олександрович усе підтвердив, то хто я, щоб мовчати?" - резюмувала Соня Кошкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram