ГоловнаПолітика

Коломойський про переговори з владою про ПриватБанк: "Я про це читаю тільки в пресі"

"Компроміс потрібен, бо ми не відстанемо від нового власника Приватбанку".

Коломойський про переговори з владою про ПриватБанк: "Я про це читаю тільки в пресі"
Фото: стопкадр видео

Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський заперечує переговори з владою країни на тему повернення банку колишнім власникам.

Про це він повідомив в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Я про це читаю тільки в пресі, жодних реальних переговорів, ні консультацій, ні переговорів не ведеться", - сказав бізнесмен.

Водночас він додав, що компроміс щодо банку потрібен, оскільки націоналізацію він вважає незаконною.

"Компроміс потрібен, бо ми не відстанемо від нового власника Приватбанку... Я хотів би уточнити - нас цікавить Приватбанк, але якщо процес врегулювання така складність і це може викликати турбулентність на фінансовому ринку, то ми можемо відмовитися від цього. Все продається і все купується", - підсумував Коломойський.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року уряд ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку. Держава отримала 100% в його капіталі, а фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабінет Міністрів вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Ексвласники банку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, а також компанія Triantal investments LTD оскаржили націоналізацію в суді. Позов спрямований проти українського уряду і розглядається Окружним судом з червня 2017 року в закритому режимі. Всього в українських судах перебуває понад 150 позовів щодо Приватбанку від обох сторін.

Раніше Коломойський говорив, що Приватбанк його більше не цікавить, але він хоче отримати грошову компенсацію від держави в розмірі 2 млрд доларів. У вересні 2019 року він заявив, що він має право вимагати частку в акціонерному капіталі установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram