ГоловнаПолітика

Богдан: у Нідерландів тісні відносини з Росією, у них є на що міняти Цемаха

"Вибачте, а кого ми повинні захищати? Інтереси Нідерландів?"

Богдан: у Нідерландів тісні відносини з Росією, у них є на що міняти Цемаха
Фото: EPA/UPG

Голова Офісу президента Андрій Богдан прокоментував рішення обміняти бойовика "ДНР" Володимира Цемаха в Росію всупереч проханню Нідерландів, нагадавши, що Нідерланди не раз приймали рішення, які не відповідали інтересам України.

"Нідерланди - один з основних бенефіціарів будівництва "Північного потоку-2", Нідерланди оголошували референдум з приводу підписання з нами Угоди про асоціацію, Нідерланди - одні з основних лобістів ідеї повернення Росії в ПАРЄ", - сказав Богдан в інтерв'ю "Бі-бі-сі".

На його думку, Нідерланди можуть скористатися своїми зв'язками з Росією, щоб отримати Цемаха.

"Коли ми зустрічаємося з європейськими політиками, вони кажуть, що захищають інтереси свого населення, своєї країни, свого майбутнього. Вибачте, а кого ми повинні захищати? Інтереси Нідерландів? У них бізнес з Росією. У них дуже тісні відносини, спільні якісь політичні погляди, в них є на що міняти Цемаха", - додав він.

Нагадаємо, Цемах був командиром роти найманців у 2014 році в Сніжному. Наприкінці червня 2019 року українські розвідники вивезли бойовика зі Сніжного. Під час спецоперації важкі травми отримав військовий Олександр Колодяжний, він помер 11 липня.

У вересні 2019 року Цемаха відпустили в Росію в рамках обміну 35 на 35.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram