ГоловнаПолітика

Кравчук розповів, що лягає спати з пістолетом

"Я відчуваю не те що небезпеку, а якусь загрозу".

Кравчук розповів, що лягає спати з пістолетом
Фото: facebook/mysh mark

Перший президент України Леонід Кравчук лягає спати, поклавши пістолет поруч на тумбочку.

Про це Кравчук сказав в ефірі NewsOne, відповідаючи на запитання, чи відчував він небезпеку в 1991 році під час здобуття Україною незалежності.

"Реальної небезпеки, яка нависала б над тобою, я не відчував. А ось зараз я відчуваю не те що небезпеку, а якусь загрозу. Я навіть не можу її пояснити. Ось я лягаю спати і в мене на тумбочці завжди мій пістолет. Завжди. Я вже звик до цього. Якщо я його не дістав з тумбочки і не поклав біля себе - я не можу заснути. Знаю, якщо хтось щось захоче зробити, то що цей пістолет у моїх руках може дати? Але він мене заспокоює", - розповів президент.

При цьому він нагадав, що в 1991 році на нього намагалися вчинити замах.

"Один був реальний у Харкові, коли з ножем на мене кинувся чоловік, але захисник мій, його прізвище Паливода, підставив себе. Він його вдарив у груди ножем, але [у внутрішній кишені в охоронця] був пістолет, і він залишився живий", - сказав він.

"Денонсувати Радянський Союз, де п'ять мільйонів армії, тисячі боєголовок ядерних, мільйони інших силових структур з КДБ, міліцією, комсомолом. Збирається близько 60 мільйонів осіб, які завжди були готові. І підписати документ, що Радянський Союз припиняє існування - це було не просто так", - додав Кравчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram