ГоловнаПолітика

Волкер прокоментував обмін полоненими між Україною і РФ

Спецпредставник США не бере участі в переговорах щодо обміну.

Волкер прокоментував обмін полоненими між Україною і РФ
Курт Волкер на Шествии достоинства в Киеве
Фото: ukrinform.ua

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер сподівається, що обмін ув'язненими між Україною і Росією дійсно відбудеться. Про це він заявив під час "Ходи гідності" в Києві, передає "Громадське".

За його словами, він особисто не бере участі в переговорах щодо обміну.

"Я знаю, що для президента України дуже важливо повернути додому всіх, і насамперед моряків. Сподіваюся, що найближчим часом зможу також поспілкуватися з паном Сурковим, зустрітися з ним. Дуже сподіваюся, що обмін відбудеться", - сказав Волкер.

Нагадаємо, у липні Волкер заявляв, що якщо обмін відбудеться, це буде результатом прямої взаємодії Зеленського і Путіна.

22 серпня повідомлялося, що Росія і Україна близькі до завершення процесу обміну утримуваних громадян на території обох країн.

Крім того, адвокат "ексберкутівця" Олександра Саттарова, якого у Києві засудили за участь в "самообороні" Криму, заявив про підготовку його обміну на українського моряка.

21 серпня російські ЗМІ повідомили про можливу видачу Україні п'ятьох політв'язнів, а в московському СІЗО "Лефортово" підтвердили, що Балух, Карпюк, Клих, Кольченко і Сущенко перевезені до них.

Раніше також повідомлялося, що сторони обговорюють обмін за схемою "33 на 33". Зеленський висловив сподівання, що обмін утримуваних осіб відбудеться найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram