ГоловнаПолітика

Олена Зеленська розповіла Сарі Нетаньягу про мрію зняти фільм про події в Бабиному Яру

Перша леді України провела зустріч з дружиною прем'єра Ізраїлю в Києві.

Перша леді України Олена Зеленська зустрілася із Сарою Нетаньягу - дружиною прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, який відвідав Київ з офіційним візитом.

Про це Зеленська написала у своєму Instagram.

"Уперше як дружина президента України мала честь вітати в Києві високу гостю - дружину прем'єр-міністра Ізраїлю пані Сару Нетаньягу. Екскурсія в Будинок з химерами, щира і тепла розмова про важливе", - написала вона.

Фото: Instagram

Зеленська і Нетаньягу також відвідали меморіал у Бабиному Яру. Зеленська зазначила, що вона разом з чоловіком, президентом Володимиром Зеленським, мріє зняти фільм про події, що сталися в цьому місці.

"Вона розповіла, що все життя чула історію Бабиного Яру і не могла уявити свого візиту до Києва без відвідин цього місця. Завжди пам'ятати про трагедію, щоб вона ніколи не повторилася, - наше спільне завдання. Під час зустрічі я поділилася нашою з Володимиром мрією - зняти художній фільм про події в Бабиному Яру. Це приклад того, як Україна та Ізраїль можуть поглибити свої культурні зв'язки. Адже це - наша спільна історія. Ми з пані Сарою домовилися обов'язково продовжити обговорення цього проєкту", - додала перша леді України.

Нагадаємо, 19 серпня подружжя Нетаньягу прибуло з офіційним візитом в Україну. Це перший приїзд прем'єр-міністра Ізраїлю в нашу країну за 20 років, минулий відбувся ще в березні 1999 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram