ГоловнаПолітика

НАБУ порушило справу за фактом декларування недостовірної інформації депутатом БПП Кононенком

Загальна сума недостовірних відомостей у декларації нардепа 2015 року становить майже 7,6 млн грн.

НАБУ порушило справу за фактом декларування недостовірної інформації депутатом БПП Кононенком
Фото: Макс Требухов

НАБУ порушило справу за фактом декларування недостовірної інформації депутатом Верховної Ради Ігорем Кононенком з фракції "Блок Петра Порошенка". Про це розповів директор НАБУ Артем Ситник агентству "Українські новини".

"Так, зареєстрували кримінальне провадження", - сказав він. За його словами, підставою для розслідування стали певні висновки.

Йдеться про недекларування Кононенком корпоративних прав. Справу відкрито за статтею 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації).

Нагадаємо, ще в липні Національне агентство з питань запобігання корупції заявляло, що за результатами повних перевірок декларацій виявило декларування недостовірної інформації в деклараціях народного депутата VIII скликання Ігоря Кононенка і мера Дніпра Бориса Філатова.

Ознаки помилкової інформації відомство виявило у виправленій декларації Кононенка за 2015 рік. Він вказав недостовірні відомості про кількість і номінальну вартість акцій трьох акціонерних товариств, зареєстрованих на території України, і двох іноземних компаній, які належали йому на праві власності.

Також нардеп не задекларував отриманий дохід члена сім'ї - невістки. Таким чином, загальна сума недостовірних відомостей у декларації нардепа 2015 року становить майже 7,6 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram