ГоловнаПолітика

ДБР зацікавилося вирубкою лісу в Харківській області після візиту Зеленського

Попередня сума збитків - 23,8 млн гривень.

ДБР зацікавилося вирубкою лісу в Харківській області після візиту Зеленського
Фото: president.gov.ua

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом самовільної вирубки в Жовтневому лісовому господарстві на території Харківської області.

Про це повідомила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко.

"З вересня 2018 року по червень 2019-го посадові особи лісових господарств Харківської області незаконно вирубали лісу на суму 23,8 мільйона гривень. Таку суму встановила судово-економічна експертиза, проведена за клопотанням Бюро. Вирубували переважно найцінніші породи деревини: дуб, клен, ясен та інші", - написала Варченко у фейсбуці.

Справу розслідують за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, 17 липня під час робочої поїздки в Харківську область президент України Володимир Зеленський провів нараду з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною господарською діяльністю в регіоні.

На ній виступив директор ДП "Жовтневе лісове господарство" Руслан Чагаровський, який поскаржився на тиск після ініційованих ним ревізій. "Ми зробили ревізію лише 10% від загальної площі і виявили 80 млн грн збитків - це понад 8 тис. куб. м деревини. За нашими підрахунками, якщо ми зробимо повну ревізію лісгоспу, всіх лісових обходів Жовтневого господарства, то приблизно це буде близько 200 млн грн", - розповів Чагаровський. Він вважає, що в межах Харківської області сума збитків може сягати мільярда гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram