ГоловнаПолітика

У Зеленського пояснили відсторонення Безсмертного "формуванням більш ефективної команди" Кучмою

В Офісі президента пояснили, чому Зеленський вивів Безсмертного з переговорів у Мінську.

У Зеленського пояснили відсторонення Безсмертного "формуванням більш ефективної команди" Кучмою
Фото: пресс-служба президента

Причиною звільнення Романа Безсмертного від виконання обов'язків представника в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Офісі президента назвали "формування більш ефективної команди" для переговорів у Мінську.

Про це заявила прес-секретар глави держави Юлія Мендель, передає 5 канал.

"Мінський переговорний процес залишається на сьогодні єдиним майданчиком, де Україна має можливість вести переговори з важливих питань, які стосуються Донбасу і, зокрема, щодо припинення вогню, повернення в'язнів, обміну тими особами, які утримуються. Президент делегував організацію відстоювання позиції України в цьому складному процесі переговорів другому президентові України Леоніду Кучмі і під його керівництвом ми зараз формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе ефективно захищати позицію України в рамках ТКГ у Мінську", - повідомила прес-секретар президента Зеленського Юлія Мендель.

Раніше 13 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Безсмертного від виконання обов'язків представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Причиною звільнення Безсмертний назвав свою публічну позицію щодо низки питань стосовно тактики дій держави для досягнення миру на Донбасі.

Нагадаємо, Безсмертний приєднався до ТКГ 9 липня, він змінив у групі колишнього посла України в США Олександра Моцика. Вже 13 серпня його звідти вивели.

У 2015-2016 роках Безсмертний вже був представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України. Він покинув посаду через розбіжності з тодішнім президентом Петром Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram