ГоловнаПолітика

​Безсмертний: Зеленський у протистоянні з Путіним виглядає, як миша, яка довірилася коту

"Я вірю в бажання Зеленського зробити краще, але він прямує у пастку".

​Безсмертний: Зеленський у протистоянні з Путіним виглядає, як миша, яка довірилася коту

Роман Безсмертний, якого президент Володимир Зеленський вивів з переговорів у Мінську, вважає, що глава держави у своєму бажанні припинити війну за допомогою Володимира Путіна сам себе заганяє в пастку.

Про це він сказав в ефірі "24 каналу", коментуючи своє відсторонення від переговорів у Мінську.

"Я чесно виступав у ролі людини, яка намагалася підказувати. Ну а як би ви вчинили, якби бачили, що люди трошки не розуміють ситуацію. Коли я бачив позицію президента, де він говорив: треба робити перше, друге, я йому говорив чесно: я не вірю їм, я знаю, що вони не будуть цього робити", - сказав Безсмертний.

"Я вірю в чесне бажання Зеленського зробити краще, але він, на жаль, прямує у пастку. Він просто не розуміє, з ким має справу. Це його свідоме переконання, що Путін може бути якимось союзником. Він виглядає в цьому протистоянні, як миша, яка довірилася коту. Цей кіт пограється з нею, а потім покарає", - додав він.

На його думку, така позиція і стала причиною звільнення з ТКГ.

"Що стало причиною звільнення, тут таємниці немає. Цьому сприяла моя публічна позиція стосовно тактики дій і на лінії розмежування, і в переговорній групі", - пояснив Безсмертний.

Нагадаємо, Безсмертний приєднався до ТКГ 9 липня, він змінив у групі колишнього посла України в США Олександра Моцика. Вже 13 серпня його звідти вивели.

У2015-2016 роках Безсмертний вже був представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України. Він залишив посаду через розбіжності з тодішнім президентом Петром Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram