ГоловнаПолітика

Луценко понизив прокурора Кулика до начальника відділу

"Ефективний співробітник" був призначений на нову посаду 19 липня.

Луценко понизив прокурора Кулика до начальника відділу
Константин Кулик
Фото: News24UA

Генеральний прокурор Юрій Луценко понизив прокурора ГПУ Костянтина Кулика до начальника четвертого відділу другого управління Департаменту організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних злочинів, підслідних ДБР.

Про це йдеться в наказі генпрокурора на сайті ГПУ.

Зазначається, що Кулик був призначений на нову посаду 19 липня. Раніше він обіймав посаду заступника начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва - начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях.

Нагадаємо, у квітні Кулик просив Луценка порушити кримінальне провадження проти заступника генпрокурора Євгена Єніна щодо його сприяння учасникам організованої злочинної групи бізнесмена Сергія Курченка. У цій справі Кулик оголосив повідомлення про підозру ексголові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову та ексголові Нацбанку Валерії Гонтаревій.

Тоді в ГПУ заявили, що  прокурор Кулик неправомірно оголосив підозри, оскільки "зазначені особи не вважаються підозрюваними".

У квітні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко говорив, що Кулик - ефективний співробітник.

Саме Кулик від прокуратури в березні 2017 року уклав з ексдиректором компанії  Курченка "Газ України-2020" Аркадієм Кашкіним угоду про визнання провини. Її результатом стала конфіскація до держбюджету $ 1,5 млрд, що належали оточенню Віктора Януковича.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram