ГоловнаПолітика

Україна відправила миротворців у Малі

61 представник українського національного персоналу виконує завдання у міжнародних місіях.

Україна відправила миротворців у Малі
Фото: GeneralStaff.ua

Україна направила миротворців у Малі. 23 червня український національний персонал у складі 5 осіб уперше долучився до виконання завдань багатопрофільної інтегрованої Місії ООН зі стабілізації у Малі.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України полковник Валентин Левчик, інформують Сухопутні війська ЗС України у Facebook.

На сьогодні 61 представник українського національного персоналу виконує завдання у місіях ООН, НАТО і спільних миротворчих силах.

За даними Генштабу ЗСУ, у місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго - 12 представників України; у Косово - 2 особи; у Республіці Південний Судан - 4 особи; у тимчасових силах ООН із забезпечення безпеки в Аб'єй - 6 осіб; Силах ООН з підтримання миру на Кіпрі - 1 людина.

Окрім того, у тренувально-дорадчій місії НАТО "Рішуча підтримка" в Ісламській Республіці Афганістан - 21 український миротворець, у спільних миротворчих силах у зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова - 10 українських військових спостерігачів.

Нагадаємо, торік Порошенко говорив, що Україна готова збільшити присутність у миротворчих силах ООН, якщо це допоможе прискорити введення миротворців на Донбас.

У січні цього року Президент Петро Порошенко розпорядився направити до 20 військовослужбовців Збройних сил України до складу Багатопрофільної комплексної місії ООН зі стабілізації у Малі (МІНУСМА).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram