ГоловнаПолітика

НАБУ проводить обшуки у справі про санітарні "Богдани" (оновлено)

Співробітникам НАБУ не надали доступу до всіх необхідних приміщень.

НАБУ проводить обшуки у справі про санітарні "Богдани" (оновлено)
Фото: google.com.ua

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в елітному спортивному клубі "5 елемент" у Києві. Про це повідомило агентство "Українські новини" з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах.

За даними джерела, "люди спортивної статури" намагаються перешкодити детективам.

Представники НАБУ нібито вимагають доступу до приймальні депутата Верховної Ради Олексія Порошенка, а також почесного консульства Сейшельських островів.

Оновлення. Пресслужба НАБУ підтвердила обшуки в "5 елементі". Також слідчі дії проводять у приміщеннях автомобільної компанії "Богдан Моторс".

Вони проходять у рамках розслідування кримінальної справи про розтрату держмайна в особливо великому розмірі протягом 2015-2018 років під час закупівлі автотранспорту для Збройних сил України. Йдеться про медичні автомобілі, які виробляє "Богдан Моторс" і які, на думку слідчих, були незаконно включені в державне оборонне замовлення.

Попередня кваліфікація - ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата).

Розслідування ведуть із квітня 2018 року.

Санітарні автомобілі "Богдан 2251" випускають на шасі Great Wall Wingle 5 single cab.

У 2017 році Міноборони закупило за держзамовленням 100 таких машин, але після постачання в автомобіля виявилися значні недоліки - виробництво зупинили.

У "Богдані" заявили, що істотно доопрацювали автомобіль. Було переглянуто обладнання кабіни водія і медичного кунга, в інтер'єр медичного відділення внесли зміни для більш комфортного перебування під час виконання завдань, зокрема, обладнали автономною системою підігріву, а паливну систему - спеціальним обігрівачем.

На початку 2019 року було підписано новий договір на закупівлю санітарних "Богданів".

Нагадаємо, напередодні партія "Європейська Солідарність" заявила про спроби зняти з виборів лідера партії, колишнього президента Петра Порошенка в судовому порядку.

Спортклуб "5 елемент", розташований на Рибальському півострові в Києві, належить Петру Порошенку і лідеру парламентської фракції БПП Ігорю Кононенку.

Оновлення 14:05. Пресслужба "Богдана" назвала звинувачення НАБУ надуманими і безпідставними. У корпорації вважають, що "Богдан моторс" зробив велику справу, забезпечивши армію дефіцитною технікою.

"В умовах браку сучасної військової техніки, яка дозволяла б вирішувати всі питання забезпечення життєдіяльності військ під час виконання завдань у районах проведення АТО/ООС, компанія «Богдан Моторс» розробила свій рахунок і виготовила зразки військової автомобільної техніки. Це санітарні автомобілі і вантажівки, які замінили у військах радянський металобрухт. Також після тривалих державних випробувань на озброєння армії взято бронеавтомобіль «Барс-8», - ідеться в заяві.

"Богдан" наполягає, що закупівля автомобілів відбувається відповідно до чинної редакції постанови Кабінету Міністрів України №517.

Нагадаємо, напередодні партія "Європейська солідарність" заявила про спроби зняти з виборів лідера партії, колишнього президента Петра Порошенка в судовому порядку.

Спортклуб "5 елемент", розташований на Рибальському півострові в Києві, належить Петру Порошенку й лідеру парламентської фракції БПП Ігореві Кононенку.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram