ГоловнаПолітика

Голову "Укртрансбезпеки" Ноняка відсторонено від виконання обов'язків

За словами президента, Ноняка відсторонено "за значні недоліки в роботі".

Голову "Укртрансбезпеки" Ноняка відсторонено від виконання обов'язків
Фото: dsbt.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив про відсторонення від виконання обов'язків голови Державної служби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") Михайла Ноняка.

Про це він повідомив на засіданні Нацради з питань антикорупційної політики в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Саме через відсутність належного контролю за недотриманням встановлених норм ваги автотранспорту і поборів з боку працівників цієї державної служби. Вчора за значні недоліки в роботі було відсторонено від виконання обов'язків керівника "Укртрансбезпеки", - сказав Зеленський.

Раніше він пообіцяв попросити прем'єр-міністра Володимира Гройсмана допомогти зі звільненням голови "Укртрансбезпеки".

Ноняка призначено головою "Укртрансбезпеки" рішенням уряду 20 квітня 2016 року. До цього, з січня 2016-го , займав посаду заступника голови цієї служби. Раніше, з квітня 2014 року, займав посаду заступника міністра доходів і зборів.

Нагадаємо, рішення про створення "Укртрансбезпеки" було прийнято на рівні уряду наприкінці 2014 року. Нову службу було створено шляхом злиття Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті та Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті.

"Укртрансбезпека" є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого координується Кабміном через міністра інфраструктури і який реалізує державну політику в сфері безпеки на автотранспорті загального користування, міському електротранспорті, залізничному, морському і річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавання суден флоту рибного господарства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram