ГоловнаПолітика

Апеляційний суд скасував рішення проти Ситника і Лещенка в справі про "чорну бухгалтерію" ПР

Шостий апеляційний суд скасував рішення Окружного суду і прийняв нове рішення.

Апеляційний суд скасував рішення проти Ситника і Лещенка в справі про "чорну бухгалтерію" ПР
Фото: Facenews.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва, який визнав незаконними дії директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника і депутата Сергія Лещенка під час оприлюднення наявності в документах "чорної бухгалтерії" Партії регіонів прізвища колишнього радника експрезидента Януковича Пола Манафорта.

Про це Лещенко повідомив у фейсбуці.

"Я більше не "ворог Трампа". Тільки що Шостий апеляційний суд скасував рішення Окружного суду Києва і прийняв нове рішення, яким відмовив депутатові Розенблату в задоволенні позову проти мене і НАБУ в частині викриття Пола Манафорта в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів", - заявив нардеп.

Лещенко також зажадав, щоб генпрокурор Юрій Луценко передав адвокату Трампа Руді Джуліані цю інформацію.

Нагадаємо, в грудні минулого року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії Ситника щодо оприлюднення в документах "чорної бухгалтерії" ПР прізвища Манафорта. На думку суду, це спричинило втручання у виборчі процеси в США в 2016 році і завдало шкоди інтересам України. Також суд визнав протиправними дії депутата Лещенка через втручання в зовнішню політику України.

У травні 2019 року Лещенко заявив, що передав Генпрокуратурі матеріали стосовно Манафорта. Напередодні особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсовану поїздку в Україну. Джуліані пояснив, що в Києві він зустріне "групу людей, які є ворогами президента, в деяких випадках - ворогами США, а в одному випадку - засуджену людину, яку було викрито в тому, що допомагала демократам у розслідуванні 2016 року". За словами Джуліані, "ворогом Трампа" в оточенні Зеленського є нардеп Сергій Лещенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram