ГоловнаПолітика

Зеленський планує відвідати США для зустрічі з Трампом до кінця літа

"Потрібно домовитися з американською стороною".

Зеленський планує відвідати США для зустрічі з Трампом до кінця літа
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський планує відвідати США для зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом до кінця літа.

Про це на брифінгу у вівторок сказав заступник голови Офісу президента, кандидат на посаду міністра закордонних справ Вадим Пристайко, відповідаючи на запитання, чи може перша зустріч Зеленського і Трампа відбутися 1 вересня в Польщі.

"Ми плануємо візит до Польщі 1 вересня на запрошення президента Дуди. Офіційна українська сторона підтвердила свою участь. Там збирається багато лідерів. Думаю, і президент Сполучених Штатів обов'язково приїде, враховуючи тему цієї зустрічі у Варшаві", - сказав Пристайко.

Світові лідери з'їдуться до Польщі з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни

"Ми плануємо наш візит раніше. Для цього потрібно домовитися з американською стороною. У нас є запрошення від президента Трампа, це пов'язано з графіками президента", - сказав Пристайко.

Нагадаємо, Зеленський уже зустрічався з лідерами Євросоюзу, президентом Франції, канцлером Німеччини, прем'єр-міністром Канади, президентом Польщі.

8 липня Зеленський запропонував зустрітися президентові Росії за умови участі в переговорах лідерів США, Великобританії, Франції та Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram