ГоловнаПолітика

Директор ДБР вирішив скаржитися в поліцію на прихильників Порошенка

Труба звинуватив окремих учасників акції у виході за межі правового поля.

Фото: dbr.gov.ua

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба вирішив звернутися до Міністерства внутрішніх справ з приводу відкриття кримінального провадження через акції членів громадського руху "Справа громад", пов'язаного з партією Порошенка.

"Сьогодні під ДБР відбулася акція політичної сили, окремі учасники якої вийшли за межі правового поля: увірвалися в приміщення правоохоронного органу, прикриваючись депутатським мандатом; заблокували в'їзд і виїзд транспорту з ДБР; зірвали проведення зустрічі з європейськими міжнародними партнерами з розвитку і посилення ДБР; вимагали від директора правоохоронного органу "термінових результатів розслідування" або взагалі його скасування. Це називається політичний тиск. Серед учасників акції - люди в балаклавах, які принесли в приміщення ДБР вогнегасники. Це - втручання в діяльність правоохоронних органів", - ідеться в заяві Труби.

Акція під назвою "Тушкуємо мотлох, тушкуємо реванш" була організована у зв'язку з підозрами про зв'язки ДБР з Андрієм Портновим.

Фото: dbr.gov.ua

У ДБР заявили, що реєструють кримінальні провадження відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу, а не за політичними уподобаннями.

"Якщо хочете піаритися на справах українських моряків, на бронежилетах, історія дасть вам оцінку. Я, своєю чергою, звертаюся до МВС з проханням відкрити провадження за фактом перешкоджання роботі працівника правоохоронного органу", - заявив Труба в мережі "Телеграм".

Нагадаємо, що після початку виборчої кампанії слідчі Державного бюро розслідувань провели близько 40 обшуків у волонтерів і представників команди партії "Європейська солідарність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram