ГоловнаПолітика

У Верховну Раду проходять п'ять партій, лідирує "Слуга народу", - центр Разумкова

5% бар'єр долають "ОП - За життя", "Голос", "Євросолідарність" і "Батьківщина".

У Верховну Раду проходять п'ять партій, лідирує "Слуга народу", - центр Разумкова
Фото: EPA/UPG

"Слуга народу", "ОП - За життя", "Голос", "Європейська Солідарність" і "Батьківщина" долають 5% бар'єр на виборах у Верховну Раду. Такими є дані соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова 5-11 липня 2019 року.

Найбільше виборців мають намір підтримати президентську партію "Слуга народу" (31,8% усіх респондентів і 41,5% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився, за кого голосувати).

За партію "Опозиційна платформа - За життя" мають намір проголосувати 9,7% усіх респондентів і 12,5% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився, за кого голосувати, за партію "Голос" - відповідно 7,0% і 8,8%, за партію "Європейська Солідарність" - відповідно 6,1% і 8,3%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - відповідно 6,1% і 7,0%.

Не долають виборчий бар'єр "Сила і Честь" (відповідно 3,7% і 4,6%), "Опозиційний блок" (3,0% і 3,8%), ВО "Свобода" (1,9% і 2,5%), Радикальна партія Олега Ляшка (2,0% і 2,4%), "Українська стратегія Гройсмана" (1,5% та 2,0%), "Громадянська позиція" (1,6% і 1,8 %), "Самопоміч" (1,5% та 1,4%).

На час проведення опитування 13,7% респондентів ще не визначилися, за кого голосувати.

Найбільшу підтримку партія "Слуга народу" має в Південному і Центральному регіонах, партію "Опозиційна платформа - За життя" найдужче підтримують на сході і на півдні, за партію "Голос" найчастіше готові голосувати жителі Західного регіону (13,6%), за партію "Європейська Солідарність" - жителі Західного (9,9%) і Центрального (7,0%) регіонів.

Протягом дослідження було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, крім Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram