ГоловнаПолітика

Суд скасував розшук головного редактора видання "Страна.ua" Гужви

Справа про несплату податків перебуває на стадії дебатів.

Суд скасував розшук головного редактора видання "Страна.ua" Гужви
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва скасував розшук головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит "Українських Новин".

"Ухвалою Шевченківського районного суду Києва від 13.05.2019 скасовано розшук обвинуваченого Г. в цій справі у зв'язку зі встановленням його місця знаходження і отримання ним політичного притулку в Австрії", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що справа, в якій Гужва перебуває в статусі обвинуваченого в несплаті податків, перебуває в Шевченківському райсуді на стадії судових дебатів.

Нагадаємо, Гужву затримали 22 червня 2017 року Києві. Генпрокурор Юрій Луценко тоді заявив, що головний редактор "Страна.ua" вимагав і отримав $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Дмитра Лінька. Разом з Гужвою затримали його помічника Антона Філіпковського, який передавав гроші, знайдені під час обшуку портфеля Гужви.

23 червня Гужві повідомили про підозру за ч. 3 ст. 189 КК (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або що завдало майнової шкоди у великих розмірах).

22 грудня Шевченківський райсуд Києва визнав Філіпковського винним у вимаганні (ч.3 ст.189 КК) і засудив його до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. Умовний термін став можливим завдяки угоді зі слідством про визнання провини.

31 січня 2018 року стало відомо, що Гужва виїхав до Відня і попросив про політичний притулок. Генпрокуратура визнала, що він законно покинув Україну, але звинуватила його в затягуванні розгляду кримінальної справи. 5 лютого суд постановив затримати Гужву і стягнув до бюджету 1 млн гривень застави. Також його оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram